Deze Geest uit de fles was op donderdag 4 juni. Kijk hier rustig de film met een korte introductie en de ZOOMtalk terug. De ZOOMtalk met korte introductie duurt 30 minuten
Waarom parametrisch ontwerpen de bouw verandert
Parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties tussen onderdelen een ontwerp wordt gegenereerd. Het gaat om het leggen van relaties.
Marjet en Pim gaan in op de kansen die “Parametrisch ontwerpen” ons biedt als het gaat om de transitie in de bouwsector. Niet alleen als het gaat om minder faalkosten en materiaalgebruik, maar ook nog meer uitdagende ontwerpen en meer klantwaarde.
Over Marjet Rutten:
Marjet adviseert organisaties en de politiek over vernieuwingen. In 2012 was zij prominent lid van het team dat de ‘Bouwagenda’ opstelde waarbij de verduurzamingsthema’s onder haar hoede vielen. Ook binnen de huidige Bouwagenda speelt zij een rol, zo ook bij de Renovatieversneller. Ze is daarnaast actief in beoordelingscommissies en jury’s, waar ze onder meer oordeelt over de marktkansen van geplande product- en procesinnovaties. Vaak gaat dit over de energietransitie. Denk aan regelingen als Programmalijn 0, DEI+, MMIP 3 en 4 van TKI Urban Energy. Niet voor niets stond Marjet Rutten in 2019 in de top 10 van de ABN AMRO Duurzame 50.
Marjet houdt ervan om, om een positieve manier, uit te dagen en te prikkelen. Ze houdt van actie, is direct en energiek. Perfect voor een Bouwtalk.
Over Pim van Wylick:
Pim van Wylick is architect, innovator en ondernemer. Hij denkt graag buiten de conventionele kaders en is groot voorstander van interdisciplinair onderzoek en samenwerking. Zo gebruikte hij parametrische software uit de vliegtuig- en autoindustrie om het ontwerp voor het Olympisch Stadion in Peking vorm te geven. En ontwikkelde hij een digitaal model om real-time een ontwerp op te bouwen, constructief te toetsen en te optimaliseren aan de mogelijkheden van de robot die de uiteindelijke 3D betonprint ging maken. Hij is oprichter van THE FORM FOUNDATION. en Planalogic.